Lelystad Airport
Lelystad Airport verwacht een forse groei in de komende jaren. Ten behoeve van een verbetering van de aansluiting van het vliegveld wordt een nieuwe, directe aansluiting op de A6 gerealiseerd. Ten behoeve van het uitwerken van een ontwerp is een visie opgesteld.
Waar de nieuwe aansluiting nu nog in de landerijen ligt, wordt dit in de toekomst precies de rand van de stad. Dat verschil is aangegrepen in de ruimtelijke opzet. De aansluiting krijgt de vorm van een asymmetrisch klaverblad. De op- en afrit aan de westzijde hebben een landelijk karakter gekregen. De bermen en naastgelegen gronden zijn beplant met bos. Het naastgelegen Hollandse Hout zet zich daarmee door tot aan de A6. De op- en afrit aan de oostzijde vormen veeleer de entree tot de stad. Een stevig grondlichaam markeert de afslag. In de open oksel is ruimte voor een kunstwerk of een boomcirkel.
In de opzet van het nieuwe viaduct spiegelt zich de bestaande reeks van kunstwerken over de A6. Het is een sterk horizontale brug met een enkelvoudig en open steunpunt in de middenberm. Het landhoofd is hoog gefundeerd waardoor een ruim en open kunstwerk ontstaat.

 

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat
Opdrachten: Ruimtelijke visie en programma van eisen
Lengte: 3km
Ontwerp:
2015
Realisatie: 2017 – 2018