Paasberg, Arnhem
De DrieGasthuizenGroep heeft in, in samenwerking met zorgorganisatie Driestroom en woningbouwvereniging Portaal het initiatief genomen om het verouderde Woonzorgcentrum aan de Bronbeeklaan in Arnhem te vervangen door een diverse buurt met zorg, wonen en horeca. Het nieuwe buurtje bestaat uit twee los op het veld gegroepeerde clusters. De prachtige bosrand van de Paasberg vormt daarbij het decor.
Vooraan de buurt ligt het restaurant, het terras biedt een prachtig uitzicht over laag gelegen kwelvijver en de omgeving. Het restaurant vormt tevens de entree van het zorgcluster, dat bestaat uit drie gebouwen rondom een centraal en levendig plein. Tussen de gebouwen door is er steeds zicht op de lommerrijke omgeving. Een tweede entree vanaf de Kloosterstraat biedt toegang tot het wooncluster. Bij beide clusters ligt het parkeren uit het zicht, achter tegen de bosrand.
Door aanvulling van de wandelpaden zijn straks verschillende ommetjes mogelijk. Tussen de zorggebouwen en de nieuwe woningen ligt een speelweide voor zowel de kinderen als de ouderen.

 

Opdrachtgever: DrieGasthuizenGroep
Ontwerp: 2013
I.s.m. fUSE architecten