Park Malburgen, Arnhem
De wijk Malburgen in Arnhem Zuid is vernieuwd. Centraal in de wijk is een watersingel gerealiseerd die het oostelijke deel met het westelijke deel van Malburgen verbindt. Een nieuw park in Malburgen West is de openlucht huiskamer van de buurt geworden. Het park is ruim van opzet: een groot veld geeft lucht aan de omgeving. Aan de oude bomenrijen van de voormalige sportvelden is een gevarieerd sortiment toegevoegd.  Het padenstelsel legt vanuit het park verbindingen naar de omliggende buurten. Een speelplein, een lange vlonder en een in de lente fel bloeiende narcissenheuvel vormen de hoogtepunten van het park. Voor de singel is een serie duikerbruggen en langzaam verkeersbruggen ontworpen.

 

Locatie: Arnhem

Opdrachtgever: Woningcorporatie Volkshuisvesting

Opgave: Inrichtingsplannen
Ontwerp: 2006 – 2007

Realisatie: 2008 – 2011

ligatuur balk diverse pagina's 2