Vitens, Utrecht
Voor het nieuwe hoofdkantoor van Vitens in Utrecht is een serie buitenruimtes ontworpen: het entreegebied rond het gebouw, een daktuin en twee balkons. Iedere ruimte heeft een passend en pakkend beeld gekregen. Het gebouw wordt omlijst door een vijver. Het dak op de laagbouw met banen zwarte kiezels en vlakken sedum is bedoeld als kijktuin. In aansluiting op de foyer bij het auditorium is een mostuin aangelegd die bij mooi weer plaats biedt aan een praatje met een drankje. Het overdekte terras voor het restaurant op de negende verdieping werd een vlondertuin.<br />
Ook het aanzicht van het terrein vanaf de straat is aangepakt. Een grote metalen taatspoort, die overdag open staat, sluit de hoofdentree af.

 

Opdrachtgever: Vitens (voorheen Hydron)
Ontwerp: 2004
Realisatie: 2005
I.s.m. Rietveld architects