Jaarboek stedenbouw en landschap

In een verslag van een bezoek van de beoordelingscommissie aan Park Lingezegen en speciaal de idylles prijzen zij ‘de architectonische kwaliteit van het parkontwerp – een mengeling van landschapsarchitectuur en landschapskunst – maar weet zich tegelijkertijd geen raad met de plek’. Precies waarvoor ze ontworpen zijn. Plekken die volgens de commissie meer dan welkom zijn als tegenhanger van onze voorgeprogrammeerde steden en overvolle landschappen. De in het jaarboek opgenomen Water Idylle werd in samenwerking met EventArchitectuur ontworpen.


’s Koonings Jaght

Aan de rand van Arnhem, in een bosrijke omgeving, ligt het zorglandgoed ’s Koonings Jaght. Voor haar cliënten ontwikkeld Siza een nieuw gebouw. Voor deze plek werkt veenenbos en bosch samen met Buro SBH aan het gebouw passend in deze bosrijke omgeving.


Bouw Veluwetransferium van start

In de komende maanden wordt het Veluwetransferium ‘t Leesten gerealiseerd. Boven op de helling van de speelkuil komt een nieuwe Kiosk ‘t Leesten en informatiecentrum van Staatsbosbeheer. Het gebouw wordt omringd door bos en maakt de verbinding naar de  erachter gelegen heide. Olaf Gipser ontwierp het gebouw, veenenbosch en bosch de buitenruimte.


Nieuwjaarsgroet

Wij wensen u een ‘weids’ jaar


Blauwe Golven

De iconische, dansende blauwe en witte lijnen blijven het hart van het Roermondsplein kleuren zo besloot de Arnhemse gemeenteraad. Daarmee is de opgave nog lang niet getackeld. In de komende maanden mogen wij voor deze locatie aan de slag met een vrij uniek samenspel van ontwerpvragen op uiteenlopend schaalniveau.


Natuurbegraafplaats Koningsakker

Arnhem is een unieke natuurbegraafplaats rijker. Nabij Oosterbeek hebben de zusters van Abdij Koningsoord de voormalige maisvelden omgezet in vier natuurakkers. Voor deze prachtige plek ontwerpt veenenbos en bosch met GSG architecten het entreegebied met een ontvangstgebouw, passend binnen het kloosterensemble. >


Speel vertier

Het speel- en diereneiland Molenwijk in Amsterdam krijgt een nieuw, door Archivolt ontworpen, paviljoen. Dit paviljoen is het startpunt om het gehele eiland op te knappen en de indeling te verbeteren. Met vrijwilligers en bewoners werken wij eraan om deze plek nog mooier en avontuurlijker te maken.


De Koepel

Een ‘hortus conclusus’ ofwel een omsloten tuin voor de buurt. Met die inzet gaan we aan de slag voor de transformatie van de oude Koepelgevangenis in Arnhem. De voormalige gevangenis wordt getransformeerd naar hotel, een nieuw carré met woningen aan het complex toegevoegd. De tuin bestaat uit een reeks van lommerrijke hoven en levendige pleinen. > >