Entreegebied Koningsakker in gebruik

De aanleg van het terrein rondom het ontvangstgebouw van Natuurbegraafplaats Koningsakker is afgerond. De architectuur van het door GSG architecten B.V. ontworpen gebouw is verfijnd, het terreinontwerp is ingetogen. Daarmee voegt het entreegebied zich in het kloostercomplex en het omliggende landschap. De materiaaltoepassing en detaillering brengen de buitenruimte en het gebouw bij elkaar.


Vitale natuur, vitale landbouw, vitaal gebied

Het realiseren van vitale natuur in de Nieuwkoopse Plassen en vitale landbouw rondom dit Natura 2000-gebied is uitdagend. In het kader van de Gebiedsgerichte Aanpak maken wij voor de provincie Zuid-Holland een ruimtelijke verkenning. We brengen het landschap, de opgaven en de opties voor een vitaal gebied in beeld.


Functioneler, aantrekkelijker en rijker

Een functionele, aantrekkelijke en rijkere Boven-Linge, dat is de ambitie voor de komende decennia. In de afgelopen maanden is deze ambitie met de betrokken partijen uitgewerkt in een concrete set van bouwstenen. De bouwstenen zorgen er samen voor dat de verschillende ingrepen gestaag optellen tot een vernieuwde ruggengraat voor het gebied. boven-linge.nl


Uitvoering High Park 

De realisatie van High Park Arnhem is in volle gang. Onlangs zijn de eerste nieuwe bomen geplant. Een startpunt voor de nieuwe aanplant van ruim 5.500 m2 aan borders in volle grond en op verschillende daken. Naast deze borders wordt er ca. 600 m3 water geborgen in het park. Bekijk hier een kort filmpje.


Wonen op Duivendaal

Duivendaal, prachtig gelegen tegen de binnenstad van Wageningen, wordt in de komende jaren ontwikkeld met woningbouw. Het terrein van de voormalige Rijkslandbouwschool kent diverse monumenten die herinneren aan de rijke historie. In de afspraken is er plek voor ruim 200 nieuwe woningen. Ten behoeve van de ontwikkeling werken veenenbos en bosch en LEVS architecten samen aan een beeldkwaliteitsplan.


Welkom Esther!

Onlangs is Esther ons team komen versterken. Als landschapsarchitect combineert ze verschillende thema’s binnen een opgave om tot een win-win situatie te komen. Het bedenken van locatie specifieke en haalbare oplossingen in samenspraak met belanghebbenden is haar kracht. Haar brede werkervaring gaat ze met veel enthousiasme inzetten binnen de projecten.


Wonen en vakantie vieren

Het Nederlands Openluchtmuseum voegt een deelgebied toe. Een rijtje doorzonwoningen aan een plantsoen vertelt het verhaal van de naoorlogse wederopbouw. Verschillende historische vakantiewoningen rond een open veld tonen de ontwikkeling van de vakantie in de natuur. Een uitgekiend parcours verbindt de aanwinsten met het museumpark.