Stage bij veenenbos en bosch!
Volg jij een opleiding in landschapsinrichting of landschapsarchitectuur en wil je praktijkervaring opdoen binnen een ontwerpteam? Dan hebben wij een stageplek voor jou!
Vanaf september is er ruimte voor een stagiair die wil meewerken aan uiteenlopende projecten in stad en land. Je wordt onderdeel van ons team en denkt actief mee over actuele opgaven. Je werkt mee aan schetsen en ontwerpen en krijgt de mogelijkheid om je leerdoelen te realiseren. Binnen de stage is er ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling.
Interesse? Stuur dan jouw portfolio, motivatie en CV op naar info@veenenbosenbosch.nl
Renovatie kunstwerk Beljon Arnhem
Het omgevingsontwerp door J.J. Beljon aan de Eusebiusbinnensingel, gelegen tussen het gebouw van het Openbaar Ministerie en het talud naar de John Frostbrug, wordt gerenoveerd! Het herkenbare betonkunstwerk, dat een toonbeeld is van het post ’65 tijdperk, wordt in ere hersteld. We zijn hard bezig met de volgende stap voor het herstel van het kunstwerk en het vergroenen van de Eusebiusbinnensingel.
BuurtSaam Dronten
Hoe ontwikkelen we een zorgzame buurt die floreert en waar mensen naar elkaar omkijken? Met die blik zijn we enthousiast aan de slag gegaan in het kader van BuurtSaam, een onderzoek naar de toenemende zorgvraag vanuit Platform31 en CRa. Het heeft geleid tot een document vol inspiratie voor de toekomst van Dronten-centrum. Door vanuit het toekomstige klimaat, een gezonde leefomgeving en onderlinge verbinding te kijken naar deze woonopgaven ligt er een compleet verhaal. Het verhaal resulteert in een voorstel voor Park Nieuwzicht: een robuuste parkstructuur met in het hart zorgcentrum de Regenboog. Benieuwd naar meer? Lees het onderzoek hier.
Klimaatadaptieve infra in Utrecht
De Provincie Utrecht werkt aan een agenda en uitvoeringsstrategie voor klimaatadaptieve infrastructuur. Het is een belangrijke stap richting een toekomstbestendig en veerkrachtig netwerk van o.a. wegen en bruggen. Samen met diep begeleiden we een serie werkateliers, waarin we met onder andere medewerkers van de provincie Utrecht, Utrechtse gemeenten, assetbeheerders en Rijkswaterstaat scherp in beeld brengen wat de opgaven zijn rond klimaat en infrastructuur zijn. In de ateliers komen thema’s als hitte, wateroverlast en bodemdaling uitgebreid aan bod. Waar liggen rond deze thema’s de kansen en hoe zetten we die kansen om in concrete actie? Om antwoord op deze vragen te krijgen gingen we in gesprek met.
Herleving erfgoed
De uitvoering van de inundatiewerken bij Fort Vuren is van start! Gebouwd op de historische funderingen, zijn de contouren van het voormalige stoomgemaal goed zichtbaar. Het terrein is onderdeel van een reeks locaties van de Hollandse Waterlinie binnen de dijkversterking Gorinchem-Waardenburg en krijgt een eigentijdse invulling. Hierin komen cultuurhistorie, recreatie en waterveiligheid op een doordachte manier samen. Nieuwsgierig geworden? Lees het artikel hier.
Opgaven verbinden langs de Waal
Voor de Zuidelijke Waaldijk hebben we vier werkplaatsen begeleid. In de werkplaatsen is met verschillende organisaties gekeken welke opgaven op dit traject samenvallen. Het gaat om de combinatie van de dijkversterking met opgaven als drinkwater, rivierbeheer, rivierverruiming, woningbouwlocaties, ecologische waterkwaliteit, zoetwaterbeschikbaarheid en natuur. Door slimme combinaties kunnen we de totale kosten beperken, de duurzaamheid vergroten en toekomstgericht werken. De bedoeling is om geen kansen te missen en om, voorafgaand aan de start, de scope van de HWBP-projecten stabiel te krijgen. We hebben het systeem in beeld gebracht en na de eerste analyses vier gebieden uitgelicht. Rond het dijktraject Weurt-Deest, bij Winssen, rond Druten en bij Fort Sint Andries komen uiteenlopende ontwikkelingen samen. Voor deze gebieden is bekeken of er synergie mogelijk is, of hier urgentie voor is en of het slim en doelmatig is om samen te werken en de opgaven te verbinden.