Functioneler, aantrekkelijker en rijker

Een functionele, aantrekkelijke en rijkere Boven-Linge, dat is de ambitie voor de komende decennia. In de afgelopen maanden is deze ambitie met de betrokken partijen uitgewerkt in een concrete set van bouwstenen. De bouwstenen zorgen er samen voor dat de verschillende ingrepen gestaag optellen tot een vernieuwde ruggengraat voor het gebied. boven-linge.nl


Wonen op Duivendaal

Duivendaal, prachtig gelegen tegen de binnenstad van Wageningen, wordt in de komende jaren ontwikkeld met woningbouw. Het terrein van de voormalige Rijkslandbouwschool kent diverse monumenten die herinneren aan de rijke historie. In de afspraken is er plek voor ruim 200 nieuwe woningen. Ten behoeve van de ontwikkeling werken veenenbos en bosch en LEVS architecten samen aan een beeldkwaliteitsplan.


Uitvoering High Park 

De realisatie van High Park Arnhem is in volle gang. Onlangs zijn de eerste nieuwe bomen geplant. Een startpunt voor de nieuwe aanplant van ruim 5.500 m2 aan borders in volle grond en op verschillende daken. Naast deze borders wordt er ca. 600 m3 water geborgen in het park. Bekijk hier een kort filmpje.


Wonen en vakantie vieren

Het Nederlands Openluchtmuseum voegt een deelgebied toe. Een rijtje doorzonwoningen aan een plantsoen vertelt het verhaal van de naoorlogse wederopbouw. Verschillende historische vakantiewoningen rond een open veld tonen de ontwikkeling van de vakantie in de natuur. Een uitgekiend parcours verbindt de aanwinsten met het museumpark.


Aan de slag

We zijn weer aan de slag met de Blauwe Golven. Het vastgestelde schetsontwerp wordt het komend half jaar uitgewerkt. Na gesprekken over een aantal aanscherpingen werken we aan een stevige basis voor de realisatie.


Diereneiland Molenwijk

Het dieren- en speeleiland in Molenwijk krijgt een nieuw paviljoen. Het door archivolt architecten ontworpen gebouw is centraal gesitueerd aan de waterpartij. Veenenbosenbosch ontwierp een nieuwe opzet en invulling van dit eiland waarbij ingespeeld wordt op de centrale rol en positie van het paviljoen. Hierdoor ontstaat een betere verdeling tussen spelen en de ruimte voor de dieren. Eén centrale route verbindt de onderdelen aan elkaar, maar voor de avonturier is er veel te ontdekken.