Van Verschuerwijk, Arnhem

Van Verschuerwijk, Arnhem

De ten oosten van het stadscentrum gelegen Van Verschuerwijk, het tweede woningwetwijkje van Arnhem, is gerestaureerd. Het uit het begin van de 20e eeuw stammende ensemble is Rijksmonument. Aan de buitenzijde kent het gesloten blok hoge wanden, via een drietal poorten wordt een dorpse binnenwereld bereikt. Lage huizen en een voormalige kweekschool staan rond een klein plein gegroepeerd.
In het ontwerp van de buitenruimte worden de straten buitenom weer krachtige lanen. Het binnenplein wordt een symmetrisch opgezet ten opzichte van de omgeving iets verlaagd gelegen groen hof. Op het oude schoolplein, waarop een monumentale kastanje staat, biedt een gemeenschappelijke tuin de bewoners een aangename omgeving.

opdrachtgever: Woningbouwcorporatie Volkshuisvesting
ontwerp: 2007 - 2010
realisatie: 2011
i.s.m. Rooding Architecten