High Park, Arnhem

Het voormalige ING-gebouw aan de Velperweg te Arnhem gaat een nieuw leven tegemoet als woon-werk campus High Park. Het monofunctionele kantoor met zijn grote expeditie ruimte maakt plaats voor een levendige mix met een gevarieerd programma. Het zwaartepunt ligt op wonen, aangevuld met werken, voorzieningen en horeca.

Met het verwijderen van veel bijgebouwen komt opeens de prachtige brutalistische architectuur van Broek en Bakema naar voren. Door het grote opgetilde volume van het Kruisgebouw is er opeens ruimte voor groen. Een forse tuin biedt een aantrekkelijk buitenruimte voor de bewoners en verbindt de achterliggende wijk opeens met de Velperweg, een belangrijke route in de stad. De tuin refereert aan de wijze waarop de forse villa’s vroeger aan de Velperweg werden geplaatst.

De tuin bestaat bijna geheel uit een gevarieerd patroon van vaste planten en wordt doorkruist door een netwerk van paden. De tuin biedt ruimte voor een wandeling, een doorsteek maar ook ruimte om neer te strijken tussen de kleurrijke beplanting. Enkele solitaire bomen verrijken het beeld. Vanaf de Velperweg biedt een brede toerit toegang tot de parkeergarage en de in de kelder opgenomen supermarkt.

 

Locatie: Arnhem

Opdrachtgever: Borghese real estate
Opgave: 
stedenbouwkundig plan, inrichtingsplan openbare ruimte en uitvoeringsbegeleiding
Ontwerp:
2016 – 2020
Realisatie: 
2020
I.s.m. Martijn Al, Powerhouse company, SmitsRinsma, Loohorst landscaping

ligatuur balk diverse pagina's 2