J.P. Heije

Het terrein van Jan Pieter Heije ligt aan de rand van Oosterbeek, op de overgang naar de bossen van de Veluwe. Op het terrein wonen licht verstandelijk gehandicapte jongeren met gedragsproblemen. Met de vernieuwing van de woongebouwen en een herstructurering van het terrein is er een heldere en veilige leefomgeving voor de kinderen gemaakt.

Een nieuwe laan beplant met beukenbomen vormt de hoofdas voor het terrein. De laan vormt in het plan de scheiding tussen het bosrijke gebied aan de westzijde en het park aan de oostzijde van het terrein. De nieuwe woongebouwen zijn gegroepeerd rond een tweetal velden langs deze laan. De velden bieden een overzichtelijke (speel)omgeving voor de jongeren. Het veld voor de oudere jeugd heeft een sportterrein gekregen, het veld voor de jonge kinderen een skelterbaan en enkele speeltoestellen. Een smalle klinkerweg rond de velden ontsluit de woongebouwen. Elk woongebouw heeft een omheinde tuin met een fors terras, een berging en fors gazon. De gemeenschappelijke voorzieningen als sporthal, therapiegebouw, moestuin en school zijn geclusterd achter op het terrein. Het kantoor en de evenementenboerderij staan vooraan.

 

Locatie: Oosterbeek

Opdrachtgever: Pluryn
Opgave: Masterplan, terreinontwerp en uitvoeringsbegeleiding

Ontwerp: 2008 –  2012
Realisatie: 2012 – 2013
I.s.m. SmitsRinsma