Papendal, Arnhem
Het op de Veluwe gelegen Nationale Sportcentrum Papendal wordt vernieuwd. Aanleiding voor het maken van een masterplan was de komst van het Olympic Training Center. Kenmerkend voor het terrein is een door bossen omzoomde open ruimte. In de zuidrand van Papendal worden gebouwen afgebroken en het areaal bos uitgebreid. Hiermee ontstaat ruimte voor een ecologische verbinding van de Veluwe naar de Rijn. De nieuwbouw van sporthallen, opleidingscentrum, onderzoeksinstituut en hotel wordt nabij de entree van het complex rond een sportstrip geclusterd. De parkeervelden zijn langs deze wandelroute geprojecteerd. Met de aanleg van een pitch en puttbaan middenin het vernieuwde centrum zijn lange zichten naar de in de verte gelegen bosrand ontstaan.

 

Opdrachtgever: NOC*NSF
Ontwerp: 1996 – heden
Realisatie: 2005 en verder
I.s.m. Alies Rommerts, stedenbouwkundige, HOOPER architects